BEN NOBLE – BITTER WORK

Artiest info
Website
facebook
 

Minneapolis, Minnesota is een broeihaard van muzikaal talent dat wij al sinds enkele jaren voorgesteld krijgen via de ons door PR-dame Krista Vilinskis toegezonden cd’s van lokale artiesten. Daar zitten vaak echte pareltjes tussen die wij hier met veel plezier aan u willen voorstellen. Zoals het album “Bitter Work”, de nieuwe plaat van producer en singer-songwriter Ben Noble uit Minneapolis.

Het is zijn derde soloalbum dat volgt op debuutplaat “Whisky Priest” uit 2017 en diens opvolger “Where The Light Comes In” uit 2020. Op dit nieuwe album blikt hij in de tien sober georkestreerde songs terug op zijn religieuze roots en op wat hij in zijn leven heeft geleerd over wat goed en kwaad is in deze wereld.

Ben Noble brengt op “Bitter Work” melodieuze en sfeervolle, soms etherische folksongs waarvoor hij in de opnamestudio zelf alle instrumenten heeft ingespeeld met uitzondering van de drums die Reese Kling op 4 tracks en JT Bates op twee tracks voor hun rekening hebben genomen. Voor de bijgaande video’s opteerden we voor drie nummers uit deze nieuwe plaat: eerst hoort en ziet u de video bij de dromerige rocksong “Gamora”, daarna volgen het nummer “Predator” en de wat mysterieuze synthesizertrack “misterchristianwhiteman”.

Andere songs op “Bitter Work” die ons ook nog konden bekoren zijn “The Lowly Ones”, “Caving In”, het op werk van ‘Radiohead’ lijkende experimentele nummer “Regrow” en de afsluitende albumtiteltrack, een sfeervolle pianoballad die Ben Noble met zijn sopraanstem knap vocaal heeft ingekleurd.

(valsam)